Kjærlighetssuppe - Eller Love Soup som vi sier på engelsk.

Oct 12, 2021

Savner du en gruppe eller miljø hvor du tør å ta av deg maska og vise oss hvem du er?

Jeg er så superheldig og deltar for andre året i et coaching/guide program som går i USA. I år er vi 40 stykker, inkludert lærerne, som møtes på Zoom fra store deler av verden.


16 av de som er med i år, kjenner jeg fra i fjor. De andre 24 møtte jeg for første gang i helgen. I fjor fant gruppen raskt frem til det jeg vil kalle kjærlighetsfrekvensen. Tenk deg en weekend hvor du bader i denne frekvensen store deler av tiden. Det var en av mine kolleger i fjor som kom på uttrykket Love Soup, og det har fulgt oss siden.
 

Det handler om det usynlige feltet vi skaper sammen når vi slapper av og åpner hjertet. (Hvis du ikke legger merke til dette feltet når du er midt i det, er det fordi du har mye tanker i hodet). Jeg elsker å være i det feltet. Det rører alltid noe dypt i meg. Det åpner meg opp for å se og lære noe nytt. Enten det er om personen/personene foran meg eller meg selv. Feltet er fantastisk helende. Det er ubetinget kjærlighet.

Årets kull er ikke dårligere enn i fjor. Fordi såpass mange av oss har fjorårets erfaring friskt minnet, er vi ivrige etter å skape det samme rommet for våre nye kollegaer.
 

I løpet av en liten time var feltet der, og folk kunne begynne å introdusere seg og fortelle hva de har sett i den forståelsen vi skal undervise i. Modig hev de seg utpå, kastet maska og åpnet opp. Det var mye healing som foregikk bak skjermene til folk.

For noen ble det en sår opplevelse. De fleste synes det er skummelt å snakke så åpent foran så mange mennesker. Noen hikstet av gråt med tårer strømmende nedover kinnene. Det var voksne kvinner og menn. Noen av de med såkalt vellykkede liv, med karrierer, godt med penger, gode eller nesten gode parforhold, tålig velfungerende barn og et rikt sosialt liv. Allikevel rant tårene i strie strømmer.

Vi er likere enn vi tror
Det er åpenbart ikke er så stor forskjell på den såkalt suksessrike karrierekvinnen, eller mannen, og den single mammaen med to smårollinger krypende over seg, og som ville ha oppmerksomhet midt i hennes sendetid og det som så ut som randen av et sammenbrudd.

 

Det var ikke sammenbrudd for noen av de. Det var utrensing.
De har sett hvordan de har bedratt seg selv. Stilt seg selv sist bestandig, for å tilfredsstille andre. Dempet seg for ikke å forstyrre. Dempet seg for ikke å bli lagt merke til. For ikke å drite seg ut. Holdt kjeft for å unngå konflikt eller, i et par tilfeller, bank. Noen har holdt på avhengigheter og diagnoser som en distraksjon fra å kjenne på det vonde. Mye av det de har opplevd har de båret som sår og traumer gjennom tiår.


De samme menneskene har gått kurs etter kurs for å lære seg til å bli "bedre mennesker", sånn at de kan være enda mer til hjelp for andre. Sånn at de kan fikse seg selv og gjøre det enda bedre. Kanskje de da vil føle seg litt bedre selv også?

 

Det motsatte skjer
Det er det motsatte som skjer. Det blir verre. Smerten innvendig blir verre. Det er sjelens måte å la kroppen få vite at de er på feil spor. For det er ingen ting å fikse. Det er ikke noe feil med de i utgangspunktet. Når de ser og forstår sine misforståelser de har holdt så hardt på i mange år, smuldrer de opp, og da brister demningen.

Alt de har holdt inne, holdt igjen, alle forsøk hvor de føler de har kommet til kort, og alt de har dømt seg selv for, får fritt utløp. Det er rått og brutalt. Og i et par tilfeller lurer jeg på om personen jeg ser på skjermen foran meg er i ferd med å gå i oppløsning. Men jeg kjenner bare ro og medmenneskelighet. Jeg titter på de andre, og ser den samme roen der.

Vi holder rommet sammen for medmennesket som plutselig har sett at det er hun som har latt seg herse med. Hun har tillatt det. Hun har ikke vært nok på plass i seg selv til å stå opp for seg selv. Av frykt for det ukjente, har hun ikke kunnet innrømme dette for seg selv. For hva venter på den andre siden, hvis og når hun plutselig begynner å si nei, sette grenser og stå opp for seg selv?


Den rå kraften
Kraften jeg ser i denne damen nå, med hikst og tunge tårer, er helt rå. Hun er mest sår fordi hun har holdt seg selv tilbake og funnet seg i noe som strider mot hennes egen natur. Det er ikke tvil om at det er slutt på det nå. Nå er det henne det gjelder, og kanskje for første gang er hun den viktigste personen i hennes liv. Takknemligheten for at vi holdt rommet slik at hun fant tilbake til seg selv, lyser mot oss.

  

Jeg er ok. Bra nok.
I løpet av det siste året har jeg hatt mine runder i stolen jeg også. Jeg har kjent kjærligheten og tryggheten fra de andre strømme mot meg når mine tårer har rent, og det har kjent som hjertet brister. Å ta av masken foran det som for kort tid siden virket som ukjente mennesker, har vært noe av det skumleste jeg har gjort. Men gevinsten etterpå er ikke noe jeg kan kjøpe for penger. For etter det skumle og demning har brast, har jeg en VITEN om at jeg er ok, bra nok. I øyeblikk etter øyeblikk. Da blir det stille. Da finner jeg ro. I meg selv.

 

Mine nye søstre og brødre 
Disse kjære menneskene, vi kaller hverandre søstre og brødre, og som nå er mine kollegaer, har fulgt meg gjennom et samlivsbrudd og en ny start for meg selv og firmaet mitt. De har lyttet til meg når jeg har uttrykt MEG uten mine historier og identitet. De er de første til å få et virkelig innblikk i hvem og HVA jeg er. Og de er kanskje de eneste menneskene som virkelig ser og forstår meg. De har ikke meninger om meg, eller det jeg gjør. De liker meg og elsker meg for den jeg er. Tips og råd får jeg når jeg ber om det. Det er ubetinget kjærlighet.

 

Lengter du etter å kaste din maske og dele DEG med verden?
Lengter du etter en trygg plass å gjøre det? Kurset Bli din egen guru! Er et 6-måneders program, og er en norsk versjon og introduksjon til forståelsen som ligger i bunn av alt jeg gjør. Vær din egen guru! Starter 19.november 2021. Det er den perfekte kombinasjonen av gruppeundervisning / felles deling og 1:1-samtaler med meg. Min intensjon er å skape den samme kjærlighetsfrekvensen i denne gruppen. Jeg unner virkelig alle å oppleve kjærlighetssuppe så ofte som mulig. Du kan lese mer om programmet her.

 

Bilde fra Canva.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.